Aktuálně

Na diskotéce ve Slušovicích došlo k mimořádné události – osm zraněných osob

Krušnou noční směnu, při které se navíc měnil letní čas za zimní, mají za sebou složky IZS ve Zlínském kraji. Hasiči, policisté i záchranáři zasahovali při mimořádné události ve Slušovicích na Zlínsku. Při párty došlo k situaci, při které bylo postiženo osm osob. Zranění byla nejrůznějšího charakteru.

První tísňové volání přišlo na linku 155 do Zlína ve 23:27, následovalo pak velké množství telefonátů. Na místo byly vyslány dvě posádky RZP a RV ze Zlína a také posádky RLP a RZP ze základny ve Vsetíně. Na místo vyrazily i tři jednotky požární ochrany (PS Zlín, JSDH Slušovice a Vizovice) a několik hlídek policie. Postižené osoby byly ročníky narození od 2002 do 2007. Záchranáři se museli postarat o celkem osm osob. Tři muži a pět dívek.

Některé osoby byly silně intoxikovány alkoholem, u jiných došlo k bezvědomí a jeden pacient utrpěl tzv. crusch syndrom (dlouhodobé stlačených měkkých svalů nebo masivní zhmoždění mněného svalstva). Pacienti ve stavu ohrožení života byly transportovány na vysokoprahový urgentní příjem Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně. Další pacienti pak byli přepraveni na úrazové ambulance a dva pacienti byli přepraveni na dětskou jednotku intenzivní péče.

Posádky ZZS se po převozu pacientů do nemocnic točily zpět na místo události, aby došlo k transportu dalších osob – první byly transportovány osoby v kritickém stavu – postup při HPO. Velmi úzce záchranáři spolupracovali s hasiči, kteří pomáhali s ošetřením méně závažných poranění. ZZS Zlínského kraje ukončila zásah dnes (30. října 2022) ve 02:00.

Těžké chvíle prožívali pak lidé sloužící na ZOS ZZS Zlínského kraje. I tito lidé jeli podle nastavených postupů při HPO, avšak stále řešili i jiné události v celém kraji. ZZS Zlínského kraje na Facebooku dodala: „Na místě zasahovaly všechny složky IZS, kterým děkujeme za příkladnou pomoc,“ a my se připojujeme s díkem všem, kteří byli do mimořádné události zapojeni!

Případem se budou zabývat policisté. Dle Rádia Impuls se v nemocnici nachází šest osob, kdy čtyři z nich jsou v těžkém a vážném stavu.

Foto: HZS Zlínského kraje


V reakci na tuto událost se na Facebooku objevil komentář, kdy jistý „hrdina“ popisoval, že v místě zemřelo pět osob. Tato, ani obdobné informace, které byly k vidění na Facebooku, nebyly pravdivé. K tématu jsem uveřejnil i speciálně věnovaný článek.

Mohlo by se vám také líbit...