Aktuálně

Při nehodě na Břeclavsku bylo zraněno deset osob

Náročný zásah u dopravní nehody mají za sebou složky IZS na Břeclavsku v Jihomoravském kraji. Včera, 11. září, kolem 14:30 došlo k nehodě tří vozidel na dálnici D2 v oblasti dvaadvacátého kilometru ve směru Břeclav.

Po oznámení nehody na tísňové linky vyrazily k místu všechny složky IZS. Hasiči na místo vyrazili ze stanic Hustopeče a Židlochovice (z obou stanic vyjely prvovýjezdové cisterny a rychlé zásahové automobily), záchranáři na místo vyslali několik pozemních posádek a vrtulník LZS. K místu samozřejmě vyrazili i policisté.

Hasiči na místě zajistili místo nehody, provedli protipožární opatření a také vyprostili nohy jedné zraněné osoby v jednom z havarovaných vozidel. Dále spolupracovali se záchranáři při ošetřování celkem deseti zraněných osob, kdy několik z nich bylo dětí.

„na dálnici D2 u Uherčic jsme ošetřili 10 zraněných. Jednalo se o mimořádnou událost I. stupně, naši operátoři vyslali k nehodě na Břeclavsku celkem sedm prostředků: tři záchranářské posádky, lékaře v setkávacím systému, inspektora provozu, vrtulník a také velkokapacitní sanitku, určenou pro situace, kdy předpokládáme větší množství pacientů. Šlo o kolizi tří vozidel, několik osob museli z aut vyprostit hasiči a situaci navíc komplikovala prudká změna počasí, kdy slunce vystřídala průtrž mračen,“ uvedla k zásahu záchranářů Michaela Bothová, tisková mluvčí ZZS Jihomoravského kraje.

Záchranáři museli ošetřit dvě dospělé osoby – muže a ženu se středně těžkým poraněním – ženu do nemocnice transportovala posádka LZS, a to konkrétně do FN Bohunice. Muže převezla posádka do Úrazové nemocnice v Brně. Lékaři a záchranáři se ale museli postarat i o děti. „V péči jsme dále měli dítě, s podezřením na těžké zranění jsme jej převezli do Dětské nemocnice v Brně. Do stejného zdravotnického zařízení jsme směřovali nezletilou dívku, k vyloučení vážnějších zranění. Ke kontrolnímu vyšetření naše velkokapacitní sanitka transportovala do Dětské nemocnice dalších šest dětí,“ dodala mluvčí ZZS JMK.

Foto: ZZS JMK

Martin Kramer

Recent Posts

Čelist spoluvězni zlomil, protože přepínal televizi

Dva spoluvězni ve Stráži pod Ralskem se na začátku roku 2024 dostali do konfliktu, neboť…

1 měsíc ago

U otravy oxidem uhelnatým v Kroměříži zasahovali záchranáři a hasiči

Zdravotnická záchranná služba Zlínského kraje společně s profesionálními hasiči zasahovali v Kroměříži v pondělí, 18. března, ráno kolem…

1 měsíc ago

Požár autodílny způsobil třímilionovou škodu

V pondělí, 18. března, krátce před jedenáctou hodinou dopolední byl oznámen požár autodílny v obci Žebrák na…

1 měsíc ago

Plzeňští krajští kriminalisté pověřují vraždu v Klatovech

V neděli, 17. března, krátce po 20. hodině bylo na tísňovou linku oznámeni napadení muže v jednom…

1 měsíc ago

O HZS Plzeňského kraje – ÚO Rokycany

V předposledním článku série o HZS Plzeňského kraje se podíváme na zajímavý Územní odbor Rokycany. A…

1 měsíc ago

Na Bruntálsku došlo k vážnému úrazu

V sobotu, 16. března, ráno vyrážely posádky RLP a LZS do obce Krišťanovice k pádu z dodávkového automobilu.…

1 měsíc ago